clubstation VERON
afdeling Walcheren

Veel activiteiten tijdens COTA 2014

Gepubliceerd op ZONDAG 13 APRIL 2014 21:17 Geschreven door WIJNAND PA3HFJ

 

Zaterdag 22 maart 2014 was het weer tijd voor de opening van het buitenseizoen van de Walcherse zendamateurs (en omstreken). Jan PA3BKZ had n.l. weer de kantine van camping Buitenhof te Lewedorp gereserveerd zodat de Camping On The Air aldaar plaats kon vinden.

De traditie wil dat de reis van de vaste deelnemers naar de COTA-lokatie in colonne wordt afgelegd dus zo geschiedde. De colonne was dit jaar minstens twee keer zo lang dan die van de vorige editie! De delegatie uit Nieuwdorp had speciale dispensatie aangevraagd én gekregen om een alternatieve route te rijden.

Zoals gebruikelijk werden er door de aanwezigen weer vele experimenten uitgevoerd, waarvan een hoog aandeel op z'n minst "iets" met antennes te maken had. Het is nu eenmaal zo dat er in onze regionen veel met antennes wordt geëxperimenteerd, dus zo vreemd is dat niet. Hieronder volgt een kleine bloemlezing van zaken die gedurende het weekend op radiogebied aan de orde kwamen.

Bloemlezing

De KX3 van Dan PA1FZH naast het oorlam

Dinner!

Ook zijn er nog diverse amateurs op visite geweest. Wellicht hebben zij voldoende van de sfeer op kunnen snuiven om volgend jaar het gehele weekend er bij te zijn. Zaterdag werd er overigens weer een gezamenlijke nasi/bami maaltijd genoten. Deze keer is Karin, na het opnemen van de voorkeuren, naar de (bijna) plaatselijke Chinees geweest. De maaltijd werd niet alleen genoten maar er werd ook vàn genoten.

Op een gegeven moment bleek dat er wel 5 (vijf) landrovers op het terrein aanwezig waren. Het kon niet anders dan dat dit moest leiden tot een gezamenlijke foto van de in slagorde opgestelde voertuigen. En over foto's gesproken: er staan er weer vele in het Fotoboek op deze website. Volgend jaar weer een COTA? Reken maar van yes!

Zucht .........