clubstation VERON
afdeling Walcheren

PACC 2006

Op 11 en 12 februari 2006 heeft het clubstation PI4WAL wederom deelgenomen aan de PACC contest.
Zowel leden van de VRZA-ZWN als van de VERON Walcheren hebben deze contest weer net als voorgaande jaren tot een succes gemaakt.

De opbouw startte zaterdag om 10:40 lokale tijd, het WAT team (Walcheren Antenne Team) bestaande uit; Dan, PA1FZH; Rens, PA1IJF en Cor, PE1PTQ maakten in een rap tempo de 2 elementsbeam op de pompmastwagen en FD4 antenne in orde!
Ondanks dat de opbouw iets later begon vanwege een vergeten botenhuis toegangs sleutel die nog bij de GEO thuis lag stond alles zeer snel en vakkundig! TNX.

Dan, PA1FZH werkt ijverig aan het in elkaar zetten van de 2 elements beam     Zo zien we ze graag. Het hele WAT-team in actie. Op de voorgrond Dan, PA1FZH op de ladder Rens, PA1IJF en op de achtergrond Cor, PE1PTQ

Robert, PA3GEO had zijn Kenwood TS 850s zend/ontvanger meegenomen om te contesten .
Voordeel van deze set is dat de automatische voice en morse cq gever zijn ingebouwd zodat men niet steeds zelf hoeft te roepen.
Om 13.00 uur lokale tijd ging de contest van start! Als eerste met Cor PE1PTQ en Robert PA3GEO. Eerst luisteren op 28 MHz .......jammer dood..... snel naar 21 MHz en daar met CQ in morse begonnen. RX9 station gewerkt maar de condities op deze band hielden ook niet echt over. Na 15 minuten cq maar snel naar 20 meter over geschakeld en ja hoor, deze band was goed open!
Een paar stations die we in de contest gewerkt hebben en bijzonder zijn wil ik even noemen:YB/PA5CM vanuit Balie, 4X6KJ Israël Tel Aviv met de bijbehorende naam Jos (van wie we speciaal de groeten moesten doen aan Cees, PA2CHM). Ook P40LE Aruba gewerkt! Verder veel Amerikaanse stations.

Operators verder in de contest waren Karin, PA10491; Rens, PA1IJF; Rob, PA0RBO en Michel, PD4AVO.
Ook kregen we bezoek van Piet, PE1NPX met YL Lisett en ook van Wendy, PA10536.

Michel, PD4AVO druk aan het contesten, Rob PA0RBO houdt de andere banden nauwlettend in de gaten     De aanwezigheid van de organisator Robert, PA3GEO is al voldoende om Karin, PA10491 en Rens, PA1IJF mentaal te ondersteunen. Toch kijkt hij graag even over de schouder mee,

Gewerkt zijn de prefixen : 4J, 4Z, 9A, CT, CU, DL, EA, EA6, EA8, EI, EU, G, GM, HA, HB, I, LY, LZ, OH, OK, OM, ON, OZ, P4, PA, SP, UA, UA0, UA9, UJ, UN, UR, VE3, W1, W2, W3, W4, YB, YL, YO en YU.

Totaal hebben we 325 QSO's gemaakt en hadden we 77 multipliers.
Dit houd in dat we een totaal aantal punten hebben gescoord van: 325X77= 25025 punten.

Tegen het einde van de contest is Robert, PA3GEO nog geïnterviewd door omroep Zeeland radio . De uitzending was om 17:10 uur op FM 87,9 mHz
Het uitgezonden gesprek staat op tape en zal na digitalisatie ook beschikbaar worden gesteld op de website van VERON/VRZA.

Het afbreken na de contest in de sneeuw was dankzij het WAT ook snel gebeurd.

Graag wil ik iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan de gezelligheid van dit contest weekend van PI4WAL hartelijk bedanken.

Namens de organisatie PACC PI4WAL,
Robert, PA3GEO