clubstation VERON
afdeling Walcheren

WAT
(Walcheren Antenne Team)

Het Walcheren Antenne Team of kortweg het "WAT" is zoals bij zoveel amateurs, ontstaan uit de behoefte om je eigen antennes op je eigen dak te bevestigen.
Maar zoals altijd, als je eenmaal bezig bent en het blijft na een storm nog staan ook, krijg je al snel de vraag van andere amateurs of je ook op hun dak een antenne wilt plaatsen. Tel daarbij het feit dat bij alle buitenactiviteiten antennes geplaatst dienen te worden en het WAT is een feit.

 

Het "WAT" in het kort:

Met een eigen mastwagen en antennes voor alle banden (tot en met een parabool voor 13 en 23 cm) alsmede een compleet uitgerustte FZH-VC en aggregaat kan het WAT u altijd helpen.

Binnen de afdeling Walcheren geldt inmiddels de reeds legendarische spreuk:

"Het improvisatietalent van WALCHEREN radioamateurs ligt ver boven het landelijk gemiddelde."

 

Veiligheid:

Uiteraard brengt het werken op hoogten een zeker gevaar met zich mee. Zo kan het gebeuren dat tijdens een project niet alleen Murphy maar ook Newton vrij plotseling acte de presence geven.
Hierom werkt het "WAT" alleen met solide veiligheidsgordels en is één van de "WAT" leden gespecialiseerd in de bergsport. Bergen, zekeringen, knopen, touw en Duits Bier hebben voor hem geen geheimen meer.

 

Referenties:

De antenneparken van: PA0LLV, PA3BWS, PA1FZH, PA1IJF, PE1EWR, PE1PTQ, PE1RNT, PD4AVO / PD2KIM, PD1ABK, PA2JBA en onlangs op het nieuwe QTH van PD1ABK.

Antenne bij Leo, PA0LLV     Antenne bij Adri, PA3BWS     Antennepark bij Dan, PA1FZH     Antennepark bij Rens, PA1IJF     Antennepark bij Frank, PE1EWR

Antennepark bij Cor, PE1PTQ     Onderaanzicht antennepark bij Louis,  PE1RNT     Antennepark bij Michel, PD4AVO en Kim, PD2KIM     ... een vertical bij Bram, PD1ABK ...     

Het laatste project van het WAT-team. Een nieuw antennepark bij Bram, PD1ABK

 

De antenne-installaties tijdens de JOTA, PACC, Watersnood Herdenking 2003, Lighthouseweekend, IARU contesten, antennemeetdagen en velddagen.

 

Geen locatie is te hoog voor een enkeling. Later zou duidelijk worden dat het hier om een lid ging van het WALCHEREN A(ntenne)-Team     IARU contest op de duinen bij Zoutelande     In eerste instantie had niemand het in de gaten, maar het WALCHEREN A(ntenne)-Team bevond zich onder de aanwezigen tijdens de antennemeetdag 2003     

De deskundigheid van het WAT met hun professionele aanpak is inmiddels ook bij DARES Zeeland bekend en heeft al diverse malen de hulp van dit team ingeroepen bij diverse activiteiten. Ook zijn de eerste DARES antennes al door hen geplaatst.

Het "WAT" heeft sinds kort haar service uitgebreid.
Niet alleen het plaatsen van antennes zit in ons pakket, maar wij helpen ook graag bij het verwijderen van bestaande antenne installaties bij verhuizingen en dergelijke. Hieronder kunt U een actie voorbeeld zien van de onverschrokken Rens "Face" IJF.

Nee, het is geen zwarte Piet op het dak, maar Rens "Face" IJF die de antenne van Hans, PE1MMB weghaalt.

 

Cursus handig knopen:

Hoewel een zeker lid van het "WAT" nog nooit problemen heeft gehad met een stuk touw dat door hem in zijn ogen op zeer "professionele" wijze voorzien was van een "knoop", denken enkele leden van ditzelfde Team daar anders over. Wat voor de één een prima gordiaanse knoop is wordt door anderen steevast betiteld als een "oudwijf".

Gordiaanse knoop (meester Gordia himself)


Kijken we in de "van Dale Groot Woordenboek der Nederlandse Taal", dan zien we bij "oudwijf" een paar betekenissen staan.
Oudwijf (o.; g.mv), 1 (min.) oude vrouw; 2 (scheepst.) dekschuiver; 3 (scheepst.) zware ijzeren rol die in een beugel aan de laadreep wordt opgehesen; gebruikt bij het laden en lossen van kettingen; 4 oudewijvenknoop; - (ook wel) verkeerd gelegde knoop die loswerkt.

Vier betekenissen die niet van toepassing zijn op bovenstaand stukje. De zelfgeïmproviseerde knopen werken zich nooit los, sterker nog die knopen zitten zo vast dat alleen een scherp mes in dit geval de ontknoping biedt.
Waarom diezelfde twee leden problemen hebben met een “oudwijf” blijft voor de derde een raadsel (misschien kennen zij nog wel een vijfde betekenis of zoiets).
Waarom moeten knopen nu weer ineens paalsteek of allemanseind heten? Om nog maar te zwijgen over vissersknoop of twee zoeteliefjes.

"Allemanseind"

"Vissersknoop" of "twee zoete liefjes"


Als U naar de bovenstaande afbeeldingen kijkt en denkt: "Dat wil ik ook kunnen", dan zijn deze twee leden bereid om tegen een kleine vergoeding (zie hieronder) een (dag)cursus te organiseren zodat aan het eind van deze opleiding iedereen begrijpt dat een schootsteek niet alleen een stekende pijn in het onderlichaam is maar dat dit ook met een touw te maken heeft.
Bent U geïnteresseerd kijk dan op de pagina “Cursus touwtechniek en schiemannen”.

 

De kosten:

De kosten voor dit stukje maatwerk zijn niet in aardse valuta uit te drukken.
Om een poging te doen volgen hierbij een aantal hints: bier, nootjes, koffie, gebak (bepaald door het tijdstip van de dag en de fase waarin het project zich op dat moment bevindt).

 

Contact:

U kunt geen contact opnemen met het "WAT". Zij nemen contact op met U.
Er bestaat een goede kans dat U tijdens één van de WAL bijeenkomsten tijdens het onderling QSO door hen wordt aangesproken. Waarschijnlijk zullen alle "WAT" leden en agenda’s dan aanwezig zijn.
Verder is er een grote kans dat U tijdens de antennemeetdag in augustus het "WAT" en een deel van het materiaal in actie kunt zien.

Voor enig overleg op voorhand kunt U proberen om contact op te nemen met één van hen via e-mail:

Dan "Hannibal" FZH, Rens "Face" IJF of Cor "B.A." PTQ.

Het WALCHEREN A(ntenne)-Team was bereid om tijdens hun drukke werkzaamheden even te poseren voor de aanwezige fotograven.

 

Dus als U een probleem heeft, als niemand U kan helpen en U kunt ze vinden, misschien kunt U dan het "WAT" huren!