clubstation VERON
afdeling Walcheren

Test Hohentwiel trx en 23 cm parabool

Zaterdagmiddag 5 juli 2003 zijn Cor, PE1PTQ en Dan, PA1FZH gepakt en gezakt weer naar de duinen in Zoutelande vertrokken. Het hoofddoel was het testen van de zelfgebouwde 23 cm parabool, maar ook de Hohentwiel is meegenomen. Het was een goede gelegenheid om tijdens de juli contest eens te kijken wat er allemaal de zelfbouw apparatuur te halen viel.
Normaal gesproken gaat de caravan van Dan altijd mee en Cor neemt dan zijn mastwagen mee. Al die jaren dat we tijdens een contest met het materiaal aankwamen zat er altijd wel iemand op het bankje te genieten van het uizicht over zee. Enigszins verbaasd worden we altijd aangekeken als we daar aankomen en de verbazing wordt nog groter als Dan uitstapt en vraagt aan de toeschouwers waar de dichtst bijzijnde camping is. Als hij dan ten antwoord krijgt dat er boven geen camping is, maar dat die juist beneden aan de duinen ligt is het tijd voor Cor om zich ook in het gesprek te gaan mengen. Met de opmerking dat er bij de opgang naar boven is gezegd dat er wel een camping is krijgen we altijd wel een kleine discussie op gang.
Als we uiteindelijk het advies krijgen om te keren en terug naar beneden te gaan begint Dan wat paniekerig te doen en zegt dan dat hij geen ruimte heeft om te keren. Tenslotte hakken we de knoop door en zeggen we dat het boven op het duintop eigenlijk wel een mooie plaats is en we besluiten dan ook maar om te blijven. Dan haakt Dan de caravan af en draait de pootjes uit. De verbaasde toeschouwers lopen dan maar stilzwijgend weg. Met ons willen ze niets te maken hebben. Eén keer was er een man die zei dat hij ons niet zou verlinken bij de politie, hij wist van niets, het is ons eigen risico.

Het conteststation is opgebouwd, even uitrusten     JO11RL, 48 meter boven NAP     Aggregaat, 2,2kW     Mooi plaatje van het mobile station

Maar nu hadden we geen caravan bij ons en opvallend was dat er nu ook niemand op het bankje zat.
Snel hadden we het complete station opgebouwd. Het aggregaat werd gestart en werd er eerst geluisterd of het baken GB3MHL op 1296.830 mHz te horen was. Met een signaal tussen de S1 en de S5 hadden we een uitgangspositie. Nadat we de straler een paar keer hadden verschoven om in het brandpunt van de parabool te komen hadden we tenslotte een signaalsterkte van S7 in de piek. Ook hadden we nog een 24 en 26 elements antenne bij ons, maar de signalen van het baken waren een stuk zwakker. De parabool was klaar voor de contest.

Tijd voor de contest.
Al gauw maakt Dan zijn eerste verbinding. Met 5 watt en een 3 elements Yagi in een klein mastje komt de totale hoogte van de antenne boven op het duin op ca. 52 m. Een goed rapport, zowel wat sterkte als wat modulatie betrof.
Dan kan trots zijn op zijn stukje zelfbouw en de fijnafgeregeling door Jelte, PE1JOG maakt het helemaal af.
In korte tijd zijn er met de Hohentwiel transceiver 12 verbindingen gemaakt met o.a.:

G3CZU/P
IO91TE
269 km
DF9BG
JO41AF
320 km
G4VMX/P
IO92TI
281 km
F6HPP/P
JN19PG
246 km

Dan, PA1FZH achter zijn hohentwiel in verbinding met G3CZU/P

Dan, PA1FZH en Cor, PE1PTQ