clubstation VERON
afdeling Walcheren

Velddag 2014

Dit jaar was iedereen ons goed gezind; maar liefst drie dagen (dat stond al vast) en ook nog eens goed weer (dat werd in ieder geval voorspeld).

Op donderdagavond arriveerden Cor, PE1PTQ en Jolande als, naar eigen zeggen, kwartiermakers. Het kon natuurlijk ook zijn dat ze in alle rust hun nieuwe de Waard tent wilden opzetten, zonder “geadviseerd” te worden door mede amateurs.

De vrijdag werd gekenmerkt door het rustig binnenstromen van de rest van de harde kern: Menno, PD1ML en Anita en Mats met Tentipi en Landrover; Dan en Elna met de Zambezi en (niet rokende) Landrover en Wijnand, PA3HFJ en Karin, PD0KM. Voor de laatsten was het moeilijk om de keuze te maken tussen de Landrover en de camper, maar helaas won de roep om comfort het van de stoerheid van de 4x4. Jammer, maar er komt nog een kans met de linie weekenden. Met de komst van Hugo, PA5PHO met tent en Landrover was alles compleet en konden we het velddag officieel inluiden met de daartoe gangbare en welbekend geacht zijnde middelen.

Toen Wouter, PD1WL de volgende ochtend met de originele Wereld Jamboree tent arriveerde, was het laveren tussen de inmiddels opgezette masten en moest hij slalom rijden om de magnetische loop van Hugo.

Voor John, G8YDC en Beatrice, G6AJF, was de overgang makkelijker. Zij kwamen special over voor dit velddagweekend. Een velddag en een RAYNET excersize verschillen alleen in de hoeveelheid regen (de Engelse spreuk luidt dan ook: who put the rain in RAYNET?) maar antennegewijs was er meteen een blik van herkenning.

John en Beatrice brachten de originele Stokesley Butchers Pork Pie mee; een stevige mix van varkensvlees met bladerdeeg, wat bij beklimmers van Ben Nevis en Snowdon zeer hoog aangeschreven staat. Naast de foto van John met de pie op 1344 meter, hangt er nu ook een foto van de velddagcrew op 0 meter in de etalage van de slager in Stokesley!

Zaterdagavond was er een gezamenlijke (en erg gezellige) Bring Your Own BBQ rondom de HFJ/KM camper en onder de WL partytent.
Gedurende het gehele weekend hadden we veel bezoekers en is er behoorlijk veel tijd aan onderling QSO besteed.

Maar er werd ook en vooral aan radio gedaan!

Een kleine bloemlezing levert (niet in chronologische volgorde) het volgende op:

We kunnen weer terugkijken op een geweldig weekend met veel leuke verbindingen (wellicht de meeste sinds jaren?) en veel bezoek die een graantje (of iets anders) mee kwamen pikken.

We gaan gewoon door met de Oranjeplaatdagen en tijdens de antenne meetdag op 31 augustus zal blijken dat er ongetwijfeld weer het nodige gebouwd is. Wie weet werken we wel iemand tijdens de vakantieronde die trots kan vertellen dat zijn of haar vakantieantenne in Lewedorp het eerste levenslicht zag (of de eerste HF door de koperdraad voelde vloeien)

Graag tot ziens op één van de volgende buitenactiviteiten.

Klik hier voor de foto's van de velddag 2014.