clubstation VERON
afdeling Walcheren

Verkoping 2008

Jaarlijkse verkoping weer een succes

Al sinds mensenheugenis is er op de tweede woensdag van de maand december een verkoping welke georganiseerd wordt door de afdeling Walcheren.
En ook al sinds mensenheugenis komen daar de meest vreemde dingen voorbij. Eveneens is het een traditie dat onze vaste afslager, Ferry, PA3BBL, ieder jaar weer kans ziet om deze meest vreemde zaken van eigenaar te laten wisselen.
Zo ook dit jaar, waar menigeen weer de shack danwel het magazijn van het QRL op z'n kant had gezet en het één en ander in de bekende plastic vouwkratten had gestouwd.

Zo zagen we een hele stapel Motorola mobilofoons voorbij komen, welke geschonken waren door de firma Wielemaker. Niet het meest moderne spul, maar wel prima als standby set en anders toch zeker voor de onderdelen. Verder een krat vol met hagelnieuwe netsnoeren, adaptors (waaronder de Motorola laders), buizen van een eindtrap waar slechts 3 x CQ door was geroepen, een prachtige 1 mA meter, een wereldontvanger, een nostalgische 27 Mc portofoon, één van de eerste RTTY decoders, antennes, prachtige regelbare voedingen met scheidingstrafo, accu's, nieuwe Sennheiser headsets, een ATF2 autotelefoon met ombouwset en nog veel, veel meer.
Dankzij het doortastend optreden van Ferry, wisselde er toch veel apparatuur van eigenaar (soms met wat lichte overredingskracht, maar toch) en ook al komt het volgend jaar weer op de tafels terecht, je hebt er weer een jaar shackvulling aan over gehouden en de afdelingskas vaart er wel bij. Ferry ging zelfs zover dat hij het huwelijk van één van de leden op het spel durfde te zetten door zelfs de plastic vouwkratten te koop aan te bieden. Als voorzitter ben ik erg blij dat niemand op dit aanbod in ging !!
Sommige mensen hadden zoveel zaken gekocht dat er zelfs de WAT terreinwagen aan te pas moest komen om e.e.a. naar huis te laten brengen!!!
De WAL service gaat trouwens zelfs zo ver dat de voorzitter gerust een briefje wil schrijven voor de (X)YL om aan te geven dat de aankoop echt noodzakelijk was voor het algemeen belang.

Bij deze wil ik niet alleen de afslager maar ook de verkopers (die vaak de volledige opbrengst aan de clubkas schonken) en vooral de kopers bedanken voor hun aanwezigheid. Graag tot volgend jaar.